Εορταστικό Πασχαλινό διήμερο διοργανώνει η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 7 στο Μοσχάτο.

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, 11:00π.μ. – 02:00μ.μ., θα στηθούν διασκεδαστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη από χρώματα και μουσικές, τα παιδιά θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα από το ελληνικό Πάσχα, θα φτιάξουν τα δικά τους καλλιτεχνήματα για να τα πάρουν μαζί τους ή για να ενισχύσουν την ανοιξιάτικη δωροαγορά.
Η γιορτή περιλαμβάνει και διαγωνισμό: Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, θα παίξουν για να διεκδικήσουν το βραβείο του «Πασχαλοκούνελλου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων, διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου :
” Κάλαντα και Λαζαράκια ”

Το διήμερο του Λαζάρου και των Βαίων, παράλληλα με τον θρησκευτικό του χαρακτήρα, περιλαμβάνει και παραδοσιακές ανοιξιάτικες εκδηλώσεις που συνδυάζονται με το άγγελμα της Ανάστασης και γιορτάζονται με ξεχωριστό τρόπο σε όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά θα μάθουν τα κάλαντα του Λαζάρου και μέσα από οπτικοακουστικό υλικό θα κατανοήσουν το νόημα της γιορτής.

Στο δημιουργικό κομμάτι, θα κατασκευάσουν τα “Λαζαράκια” , τις πατροπαράδοτες κούκλες και θα στολίσουν καλάθια ώστε να είναι έτοιμα για να σας τα “ψάλλουν”…

Κυριακή των Βαίων 13 Απριλίου:
“Τα ζωγραφιστά αυγά και οι Αναστάσιμες λαμπάδες”

Γιατί τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά; Γιατί οι νονοί φέρνουν λαμπάδα;

Μαθαίνοντας τους Πασχαλινούς συμβολισμούς, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν χρωματιστά αυγά και θα διακοσμήσουν μόνα τους το κερί που θα κρατήσουν ή θα προσφέρουν το βράδυ της Ανάστασης.

Η γιορτή των παιδιών θα ολοκληρωθεί με ένα ομαδικό παιχνίδι, που θα αναδείξει την νικήτρια ομάδα, για το έπαθλο του “ΠΑΣΧΑΛΟΚΟΥΝΕΛΟΥ 2014”

Κάθε όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα λειτουργεί ΔΩΡΟΑΓΟΡΑ, με δημιουργίες των παιδιών.

Δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 10 Απριλίου στο τηλέφωνο: 2104833080 από 12:00 – 20:00 ή στη γραμματεία του “ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ” ΚΔΑΠ Μοσχάτου, τις ίδιες ώρες.