Με την καθιερωμένη λαμπρότητα, χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του «ΟΧΙ». Σταδιακά η Τροχαία δίνει στην κυκλοφορία τους δρόμους στο κέντρο που παρέμειναν κλειστοί λόγω της παρέλασης και η κίνηση των οχημάτων αποκαθίσταται.

Τη μαθητική παρέλαση είδαν από κοντά και χειροκρότησαν η υπουργός Παιδείας και πλήθος βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γρηγόρης Νιώτης.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε ότι η Ελλάδα, πρέπει να έχει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. «Προϋπόθεση όμως γι’ αυτό, πρόσθεσε, είναι να προτάξουμε το συλλογικό του ατομικού συμφέροντος, το εθνικό του κομματικού. Σε όλα τα επίπεδα να επιτευχθεί δημοκρατική συνεννόηση. Κυρίως αυτό πρέπει να συμβεί στην Παιδεία. Εμείς προχωρούμε στο νέο Λύκειο, στο νέο σχολείο στο νέο Πανεπιστήμιο, για να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά μας», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

Η Ελίζα Βοζενμπεργκ αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά με σοβαρότητα και ευθύνη, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη και δύσκολη, αλλά ο ελληνικός λαός ενωμένος θα τα καταφέρει.

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Νιώτης ανέφερε ότι οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από το ’40, που ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος με πνεύμα αυτοθυσίας. «Και σήμερα είναι εν κινδύνω η χώρα και οφείλουμε να αντλήσουμε από τα διδάγματα εκείνης της εποχής», είπε.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, 5 ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους special olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.

Πριν την παρέλαση, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Το πρωί, έγινε δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.