Η 2η Παγκρήτια έκθεση υπό τον τίτλο «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», με προϊόντα,τουριστικά πακέτα, συνταγές, γεύσεις και υπηρεσίες, ανοίγει σήμερα τις πύλες της στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου.

Μεγάλη συμμετοχή έχουν όλοι οι Δήμοι της Κρήτης προκειμένου να ενισχύσουν τους τοπικούς παραγωγούς και να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους.

Συνδιοργανωτής σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Μέσα από το ετήσιο ραντεβού µε το κοινό της πρωτεύουσας οι διοργανωτές στοχεύουν:

• Να τοποθετηθούν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα & στο εξωτερικό,

• Να φέρουν σε επαφή τους Κρήτες παραγωγούς και µεταποιητές µε τα δίκτυα διανομής που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή της Αττικής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και παραγωγή.

• Να γνωρίσουν οι καταναλωτές της Αττικής καλύτερα τα κρητικά προϊόντα και να αναδειχθεί η δυναμική τους.

• Να προωθήσουν το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές που διαθέτει η Κρήτη και να ενισχυθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισμός.

Ο χώρος που επελέγη για την φετινή διοργάνωση είναι η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στο πλέον κομβικό σημείο της πρωτεύουσας στο Γκάζι, στην οδό Πειραιώς και εξυπηρετείται ακριβώς στην είσοδο του από το Μετρό, στάση Κεραμεικού, γεγονός που θα διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών.

Το μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και θα φωτίσουν τις εξαιρετικές της πτυχές, στον πολιτισμό, στη γαστρονομία και στον τουρισμό. Αρωγός µας σε αυτές τις εκδηλώσεις θα είναι η Παγκρήτια Ένωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, όλοι οι σύλλογοι Κρητών της Αττικής, εξέχουσες προσωπικότητες, που µε την τους γνώση τους θα εμπλουτίσουν την όλη διοργάνωση.

Η έκθεση θα είναι μικτή, εμπορική και κοινού και θα καλύπτει έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Το παρών θα δώσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, επιχειρήσεις που ασχολούνται µε τη βιομηχανική παραγωγή, καθώς και δεκάδες φορείς της Κρήτης.

Η έκθεση οργανώνεται και υποστηρίζεται από τις εταιρείες Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε και Εκδοτική Κρήτης.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Παρασκευή έως Κυριακή από τις 11:00 έως τις 21:00 και την Δευτέρα από 11:00 έως τις 19:00.

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»