Αν ένα στοιχείο το χαρακτηρίζει αυτό δεν είναι άλλο από την αληθινή και καθόλου επιτηδευμένη γεύση των πιάτων του. Το Αρχοντικό –η ιστορία του ξεκινάει από το 1967 όταν η κυρία Μαρία έγινε γνωστή για την απλότητα της σπιτικής της κουζίνας στο παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνίας, Αρχοντικό– εστιατόριο- μαγειρείο που από το 1985 έχει γίνει γνωστό στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στους Αμπελοκήπους για τα μαγειρευτά της κυρίας Μαρίας, μετακόμισε πλέον στο Μαρούσι.

Σε έναν χώρο επιμελημένο από τον αρχιτέκτονα Αντώνη Μάντζο, με κυρίαρχα υλικά το τσιμέντο, τα vintage τουβλάκια, τους δερμάτινους καναπέδες, τις ξύλινες κατασκευές σε διάφορες αποχρώσεις (λευκό, λαδί, καφέ) που συνδυάζει αρμονικά το ρετρό με το μοντέρνο στοιχείο, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα φημισμένα πιάτα της κυρίας Μαρίας.


Από τη βιτρίνα στην περίοπτη θέση της σάλας, επιλέξτε το φαγητό που πλησιάζει περισσότερο στις γευστικές σας επιθυμίες, και μην διστάσετε να συμπληρώσετε με κάποια από τις σαλάτες και το γλυκό (για το τέλος) που βρίσκονται τοποθετημένα στις διπλανές βιτρίνες. Στα δυνατά χαρτιά της κυρίας Μαρίας συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας όπως ντολμαδάκια αυγολέμονο, φωλιές μελιτζάνας με μοσχαράκι, μυρωδάτο χοιρινό με σέλινο, ελαφρύ αρνάκι, ψαρόσουπα αυγολέμονο που σίγουρα θα σας θυμίσουν εκείνες της γιαγιάς ή της μαμάς σας. Φυσικά, εκτός από τα καθιερωμένα καθημερινά πιάτα, η βιτρίνα του Αρχοντικού γεμίζει και με προτάσεις που συνάδουν με την εποχή π.χ. μαγειρίτσα το Πάσχα, χοιρινό με δαμάσκηνα και καλαματιανές δίπλες τα Χριστούγεννα κ.α.

Πρωτοτυπώντας, ωστόσο, και πάλι από το Φεβρουάριο του 2014 αλλάζει φιλοσοφία και σερβίρει και δείπνο με διαφοροποιημένο μενού από το μεσημεριανό, με νέα πιάτα έκπληξη, αξιόλογη λίστα κρασιών και μουσικές βραδιές με guest live ή djs. Ενώ, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, διαθέτει πλέον και κατάλογο με signature cocktails.



Tip:
Επιλέξτε κάποιο από τα τραπέζια δίπλα στις μεγάλες τζαμαρίες έτσι ώστε να έχετε άπλετη θέα στον καταπράσινο ιδιόκτητο κήπο.

Info

Λεωφόρος Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι

Τηλ. +30 210 6120808

[email protected]

www.arxontiko.eu, www.facebook.com/EstiatorioToArchontiko

Δευτέρα-Σάββατο: 12.00-18.00 & 19.00-00.00

Από 4 ευρώ (σούπες), από 5,50 ευρώ (μαγειρευτά), από 6,70 ευρώ (ψητά σχάρας)