Οι ενέργειες για τη λειτουργία του «Βαμβακάριου Ιδρύματος» που δημιούργησε το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή» βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Πρόκειται για ένα κτίριο, που βρίσκεται στον δήμο Αχαρνών, στο οποίο θα φιλοξενηθούν 27 παιδιά με αναπηρίες. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2013, με χρήματα του σωματείου και ενός ιδιώτη δωρητή, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία των τυπικών διεργασιών από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία του» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος της «Αρωγής» Βίκυ Έλλιοτ και συνέχισε:

«Ελπίζουμε πως αυτές θα ολοκληρωθούν σύντομα και γίνονται καθημερινές προσπάθειες από τη μεριά μας, επικοινωνώντας με υπουργικά γραφεία, προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό».

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου της, η «Αρωγή» δημιούργησε και εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2003, το Κέντρο Διημέρευσης για άπορα παιδιά με αναπηρίες, στον δήμο Αχαρνών.

Για τη δημιουργία του, ο δήμος παραχώρησε στο σωματείο ένα οικόπεδο τριών στρεμμάτων και η ολοκλήρωση του έργου έγινε με την οικονομική συνεισφορά ευεργετών, δωρητών και εταιριών- χορηγών.

«Πρόκειται για ένα κέντρο- πρότυπο, μοναδικό στο είδος του και στελεχωμένο με ειδικούς εκπαιδευτές. Το κέντρο διαθέτει ειδική πισίνα όπως και χώρο εκγύμνασης, όπου γίνονται προγράμματα ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών» τόνισε η κ. Έλλιοτ.

Το Κέντρο Διημέρευσης «Αρωγή» φιλοξενεί 55 παιδιά με αναπηρίες, σε καθημερινή βάση, προσφέροντάς τους δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης, ενώ η μεταφορά των παιδιών γίνεται με ειδικά λεωφορεία, εκ των οποίων το ένα είναι δωρεά των μελών της «Αρωγής» και το άλλο δωρεά της τέως υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Αρωγής» στόχος του σωματείου είναι η ομαλή κοινωνικοποίηση ατόμων με αναπηρίες, η στήριξη των οικογενειών τους, καθώς και η βοήθεια ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.