Κοινόχρηστο χώρο για τη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς, στην οδό Νικηφόρου Ουρανού, παραχωρεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στην Ομοσπονδία Μακεδονίας «Μέγα Αλέξανδρος – ΡΟΜ».

Η ομοσπονδία θα επιβλέπει την καθαριότητα, αλλά και την ευταξία της περιοχής, ενώ βασική προϋπόθεση είναι να παραμένουν ανοιχτοί για την κυκλοφορία των οχημάτων οι δρόμοι προς τη δυτική είσοδο της πόλης.

Η οδός Νικηφόρου Ουρανού κρίθηκε ως η καταλληλότερη διότι δεν υπάρχουν κατοικίες, αλλά μόνο γραφεία, το πλάτος και το μήκος του χώρου κρίνεται ικανοποιητικό για την ανάπτυξη υπαίθριων πάγκων, ενώ η περιοχή εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία και υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης.

«Αντίστοιχη πετυχημένη λειτουργία κυριακάτικης αγοράς υπάρχει σε πολλές χώρες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, προσθέτοντας «δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης με την αγορά στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο καθώς το παζάρι απευθύνεται σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, είναι σε μακρινή απόσταση και γίνεται την Κυριακή».