Σήμερα 27/7 ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 202 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.227.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

30χρονος σκαρφάλωσε σε παράθυρο νοσοκομείου για να αποχαιρετήσει τη μητέρα του που πέθαινε από κορονοϊό

Μια συγκινητική φωτογραφία δημοσίευσε στο twitter o εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών και ακτιβιστής, Μοχάμεντ Σάφα.

Σε αυτήν απεικονίζεται ένας 30χρονος άντρας από την Παλαιστίνη που έχει σκαρφαλώσει στο παράθυρο της εντατική μονάδας του νοσοκομείου για να αποχαιρετίσει τη μητέρα του που πεθαίνει από κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Arabic Post, o νεαρός άνδρας προσπάθησε να μπει στο δωμάτιο της μητέρας του όταν έμαθε ότι η κατάστασή της χειροτέρευε, αλλά δεν του επιτράπηκε η είσοδος. «Έκατσα αβοήθητος έξω από το παράθυρο της ΜΕΘ, παρακολουθώντας τις τελευταίες της στιγμές», είπε.

«Ο γιος μιας Παλαιστίνιας που μολύνθηκε από COVID-19 σκαρφάλωσε μέχρι το δωμάτιο του νοσοκομείου για να βλέπει τη μάνα του κάθε νύχτα μέχρι που πέθανε» έγραφε το σχόλιο του Σάφα στην ανάρτησή του.

Η μητέρα του Τζιχάντ Αλ Σουαΐτι, Ρασμί Σουαΐτι, νοσηλευόταν εδώ και πέντε μέρες στο νοσοκομείο της Χεβρώνας με λευχαιμία και κορονοϊό. Λίγο μετά την απροσδόκητη «επίσκεψη», η Ρασμί ξεψύχησε στην εντατική.

ΠΟΥ: Η Covid-19 μακράν η χειρότερη υγειονομική έκτακτη κατάσταση στον κόσμο

Περισσότερους από 16 εκατ. ανθρώπους έχει μολύνει ο νέος κορονοϊός και, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς χαρακτηρίζεται εύκολα η χειρότερη παγκόσμια υγειονομική έκτακτη κατάσταση που έχει αντιμετωπίσει ο Οργανισμός.

Μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία, από τη χρήση μάσκας έως την αποφυγή συναθροίσεων, θα μπορέσει ο κόσμος να καταφέρει να την κερδίσει, πρόσθεσε ο Τέντρος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Όπου τηρούνται αυτά τα μέτρα, τα κρούσματα μειώνονται. Όπου δεν τηρούνται, τα κρούσματα αυξάνονται», είπε, επαινώντας τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα για το ότι έλεγξαν την επιδημία.

Η αναζωπύρωση του κορονοϊού σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και σε χώρες που είχαν θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια, προκαλούν ανησυχία, με τους θανάτους να πλησιάζουν τους 650.000, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον ΠΟΥ, δήλωσε ότι η ανάγκη χώρες σε όλο τον κόσμο να τηρούν τους αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι πολύ σημαντικότερη από τους ορισμούς ενός δεύτερου κύματος, μιας νέας κορύφωσης και τοπικών εστιών.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η πίεση στον ιό οδηγεί πτωτικά τα νούμερα. Χαλαρώστε αυτή την πίεση και τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι», δήλωσε, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι είναι ουσιαστικά αδύνατο τα κράτη να διατηρήσουν τα σύνορα κλειστά στο προσεχές μέλλον.

Ο Τέντρος τόνισε ότι η προτεραιότητα παραμένει το να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

«Πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση αλλά και την ίδια στιγμή πρέπει να εντοπίσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να σώσουμε ζωές, να διατηρήσουμε τα ποσοστά θανάτου εάν είναι δυνατόν στο μηδέν, ή έστω στο ελάχιστο», δήλωσε, επαινώντας την Ιαπωνία και την Αυστραλία σε αυτό το θέμα.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Τα πρώτα λόγια του ιερέα για το περιστατικό με την πιστή και τη μάσκα: «Παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου ο κορονοϊός»

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα υγείας

Αγία Σοφία: Το δυνατό μήνυμα της Ισπανίδας ΥΠΕΞ με τον Τσαβούσογλου δίπλα της

Πλήρως οπλισμένες οι φρεγάτες «Κανάρης» και «Σπέτσαι» περιπολούν συνεχώς στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η τουρκική Navxtex

Νέα στοιχεία για την ενέδρα θανάτου στον Στέφανο Χίο: Ο άνθρωπος με τα μαύρα και ο συνεργός

Ο ρόλος των αμερικανικών εκλογών στα ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος νεύρων από την Άγκυρα

Σκληρό μήνυμα Δένδια προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα

Μπογδάνος: Η Έλενα Ακρίτα πάσχει από κατάθλιψη και για αυτό η διαμάχη μας, δημόσια ή δικαστική, λήγει εδώ