Θετικός στην πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργου Πασχαλίδη, να πραγματοποιηθεί συζήτηση στο συμβούλιο για τα ζητήματα των αγροτών, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι θα πρέπει να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες και να επανέλθει ύστερα από διαβούλευση μαζί τους, ενώ δήλωσε αντίθετος και στο θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την κτηνοτροφική παραγωγή και θα ευνοούσε την αθρόα εισαγωγή γάλακτος από όμορες χώρες.

Με αφορμή τη σημερινή παρουσία ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου εξέθεσαν τα αιτήματά τους, σχολίασε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Επώνυμα στελέχη κομμάτων όψιμα εκφράζουν συμπαράσταση για θέματα που είναι συνυπεύθυνοι» σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Ζιώγας, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για όψιμη αντιμνημονιακή συζήτηση.

«Θα σας στείλω αύριο συνεντεύξεις μου, που δόθηκαν εδώ και πολλούς μήνες, όπου εκφράζω τις θέσεις μου για τους αγρότες και τους ομολογιούχους» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «για μας δεν είναι προεκλογική περίοδος. Για μας η προεκλογική περίοδος ξεκινά 40 μέρες πριν από τις εκλογές. Μπορεί η περίοδος αυτή να ξεκίνησε για εκείνους που θέλουν να πάνε στους διάφορους νομούς, να γνωρίσουν τους ανθρώπους από κοντά, να οργανωθούν. Εκείνοι χρειάζονται χρόνο γιατί δεν έχουν την πραγματική εικόνα των θεμάτων».