Σήμερα Τσικνοπέμπτη ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους στην Πλατεία Βαρβακείου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα κηρύξει στις 11.00 την έναρξη των εκδηλώσεων με αποκριάτικους ρυθμούς ξεκινώντας από την Πλατεία Κοτζιά, ενώ στις 12.00 θα δώσει τη σκυτάλη στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Βαρβακείου, με τους Γιάννη Καραλή, Άννα –Μαρία Κάλφα και Μανώλη Σκουλά. Σε όσους βρεθούν στη Βαρβάκειο τους περιμένει παραδοσιακό τσίκνισμα κρεάτων προσφορά των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς.

Στις 18.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με latin ρυθμούς θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ στις 19.00 στο Μετρό Μοναστηρακίου, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα θυμίσει τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

Από τις 20.00 τα στενά της Πλάκας θα γεμίσουν καρναβαλιστές από τις Μορφές ΄Εκφρασης με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια, που θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ – Βύρωνος – Πλ. Αγ. Αικατερίνης – Πλ. Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου – Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού- Πλ. Μοναστηρακίου).

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο τηλέφωνο 5284800.