Ποσό ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, θα διατεθεί για την άμεση αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα, δίπλα από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την αυτοψία που έκανε στο προβληματικό παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας, από το Μελίσσι μέχρι το Μαύρο Λιθάρι.

Ο περιφερειάρχης, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του φαινομένου από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, τους δημάρχους των περιοχών και τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας που τον συνόδευαν και τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων, για την ασφάλεια του οδικού δικτύου, αλλά και των παρακείμενων ιδιοκτησιών.

Επιπρόσθετα, έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, σε συνεργασία με το Λιμενικό και τις δημοτικές Αρχές, να αντιμετωπιστούν άμεσα τα πλέον απειλούμενα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση των προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει πραγματοποιήσει εργασίες, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών του παραλιακού μετώπου της Κορινθίας, σε δύο σημεία που κινδύνευσαν άμεσα περιουσίες πολιτών.