Για «ψεύτικα και μεγάλα λόγια» κάνουν λόγο οι σεισμόπληκτοι της Αμφίκλειας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις υποσχέσεις που τους έδωσε.

Οι πολίτες της Φθιώτιδας, όπως και όλης της Ελλάδας συμπάσχουν και είναι στο πλευρό των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς, που για μια ακόμη φορά δοκιμάζονται με σκληρό τρόπο. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, περισσότερο τους νιώθουν και τους καταλαβαίνουν οι σεισμοπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Αμφίκλειας, που ακόμα χορεύουν από τα Ρίχτερ, αφού ο εγκέλαδος δεν λέει να τους αφήσει ήσυχους.

Τους συμπονούν και για έναν επιπλέον λόγο. «Για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Όπως τώρα στην Κεφαλονιά έτσι και τον περασμένο Αύγουστο στην Αμφίκλεια, Ελάτεια, Τιθορέα, Ρεγγίνι κλπ, έφτασαν αμέσως οι υπουργοί και οι μηχανικοί του ΟΑΣΠ.

Εκατοντάδες σπίτια κρίθηκαν «κόκκινα». Οι υποσχέσεις περίσσευαν. Δηλώσεις στις κάμερες, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, αποφάσεις. Μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουν τηρήσει τίποτα απ΄ όσα υποσχέθηκαν. Τους ξέχασαν. Τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους.

Η οργή όμως ξεχειλίζει και για έναν ακόμη λόγο…Την αδικία! Στην Κεφαλονιά ανακοίνωσαν ότι από το δάνειο που θα πάρουν οι σεισμοπαθείς η κρατική επιχορήγηση θα είναι 80%, ενώ στη Φθιώτιδα θα είναι 40%. Στην Κεφαλονιά η επιδότηση ενοικίου είναι 500 ευρώ. Στους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας 300 ευρώ.

Στην Κεφαλονιά ανακοινώθηκε ότι οι σεισμοπαθείς δεν θα πληρώσουν χαράτσι. Στη Φθιώτιδα δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν τα χαράτσια. «Είμαστε ακόμη στο μηδέν», είχε δηλώσει ο Θανάσης Μελέτης από το Ρεγγίνι που ξαφνικά βρέθηκε με τη γυναίκα του στο δρόμο, αφού σπίτι και επιχείρηση καταστράφηκαν.

Δείτε το βίντεο…