Νέες αυξημένες τιμές στα διόδια πληρώνουν από χθες οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ από τα μεσάνυχτα τέθηκαν σε ισχύ και οι αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, που ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Νέα Οδός.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις των σταθμών της Ελευσίνας και του Ισθμού, ενώ θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

Οι οδηγοί θα καταβάλλουν 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό (από Αθήνα προς Κόρινθο και αντίστροφα). Το κόστος πλέον ανεβαίνει στα 4,20 ευρώ στην Ελευσίνα (από 3,20) και στα 3,60 ευρώ στον Ισθμό (από 3,20). Κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως 60% θα ισχύουν για όσους σε όσους προμηθευτούν τον πομποδέκτη (Ολύμπια PASS).

Δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές των διοδίων από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:


Οι οδηγοί ΙΧ που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 ευρώ θα αυξηθεί στα 3,35 ευρώ. Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Κατά 55 λεπτά αυξάνεται η τιμή στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας, στα οποία πλέον οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν 1,45 ευρώ από 90 λεπτά που πληρώνουν τώρα, ενώ κατά 25 λεπτά αυξάνεται το αντίτιμο στα πλευρικά διόδια Οινοφύτων.

Περίπου 50% αυξάνεται το αντίτιμο στα μετωπικά διόδια της Θήβας, καθώς οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν από την Πέμπτη 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ που πληρώνουν τώρα, ενώ αύξηση 55 λεπτών θα ισχύσει και στα πλευρικά διόδια της Θήβας στα οποία το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 1,55 ευρώ από 1 ευρώ.

Σχεδόν 60% είναι το ποσοστό αύξησης τόσο στα μετωπικά όσο και στα πλευρικά διόδια της Τραγάνας, με το αντίτιμο για τα πρώτα να ανεβαίνει στα 3,9 ευρώ από 2,45 ευρώ ενώ για τα πλευρικά διόδια θα φθάσει τα 3,15 ευρώ από 2 ευρώ που είναι σήμερα.

Mε βάση τις νέες τιμές, στις Αφίδνες, τα φορτηγά θα πληρώνουν 8,45 ευρώ και οι νταλίκες 11,85 ευρώ. Στη Θήβα 9,85 ευρώ τα φορτηγά, 13,85 ευρώ οι νταλίκες και στην Τραγάνα 9,85 ευρώ τα φορτηγά 13,75 ευρώ οι νταλίκες. Ανάλογες είναι και οι αυξήσεις στα πλευρικά διόδια για τα φορτηγά και τις νταλίκες.

Ταυτόχρονα με την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, η Νέα Οδός ενεργοποιεί και νέα εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων. Το ποσοστό έκπτωσης ξεκινά από 5% από την πρώτη έως και τη δέκατη διέλευση και θα φθάνει έως και το 50% για περισσότερες από 50 διελεύσεις το μήνα από τους σταθμούς αυτούς.