Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού και με οικοδεσπότη τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του μαραθωνίου και δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, έγινε η επίσημη παρουσίαση του 1ου Μαραθώνιου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014.

Ο κ. Κωστούρος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία τού δήμου για τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο και έδωσε το μήνυμα της διοργάνωσης «Ναύπλιο, φιλικός προορισμός για όλους». Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, μεταξύ άλλων, είναι να καθιερωθούν το Ναύπλιο και η Αργολίδα ως ετήσιοι αθλητικοί και τουριστικοί προορισμοί την άνοιξη, για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Επίσης να καθιερωθεί ο μαραθώνιος δρόμος Ναυπλίου ως το πολυπληθέστερο μαζικό λαϊκό αθλητικό γεγονός της Πελοποννήσου, να αναπτύξει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και να δυναμώσει το εθελοντικό κίνημα.

Επίσης, ο δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να αφιερώσει όλα τα έσοδα των συμμετεχόντων στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ. στα γεύματα Αγάπης της Ενορίας της Ευαγγελίστριας, που καθημερινά προσφέρονται σε πολίτες του Ναυπλίου οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ανακοίνωσε την έναρξη των εγγραφών.

Οι πρώτες εγγραφές δόθηκαν τιμητικά στον υφυπουργό Αθλητισμού για την απόφασή του να θέσει υπό την αιγίδα του υπουργείου τον μαραθώνιο του Ναυπλίου, στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο, για την απόφαση της Περιφέρειας να συμμετέχει στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, στον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Μπόλλα, για την απόφαση της αρχαιότερης ομοσπονδίας να εγκρίνει και να εντάξει τη διοργάνωση από την πρώτη χρονιά στο αγωνιστικό καλεντάρι της. Τιμητική εγγραφή έκανε και ο ίδιος ο δήμαρχος Ναυπλιέων.

Ο κ. Ανδριανός αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για την τοπική κοινωνία, η οποία όπως είπε, θα λειτουργήσει ως αφορμή προβολής της περιοχής, ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης όχι μόνο πριν και κατά τη διάρκεια της, αλλά και για τον υπόλοιπο χρόνο.