Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό καθώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολούθησαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.

Έτσι σήμερα θα τελεστεί στις εκκλησίες της χώρας, παρουσία πιστών, πανηγυρική αναστάσιμη ακολουθία (Παννυχίδα), με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Η Παννυχίδα είναι παλαιά Ακολουθία του ενοριακού-ασματικού τυπικού ψαλλόμενη στην Κωνσταντινούπολη έως το 1204 και τελείται από την προηγούμενη ημέρα χριστιανικής γιορτής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα χοροστατήσει από τις 9:00 το βράδυ έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, στην Εσπερινή Δοξολογία της Μητρόπολης Αθηνών, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα.

Την απόφαση για την ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Όπως μάλιστα, αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο που είχε εκδοθεί «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».