Μόνο ευχάριστα δεν θα μπορούσαν να είναι τα νέα για τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους των εμπορικών που αύριο θα εργαστούν μέχρι τις 23.00.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στην πρωτεύουσα μέχρι μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα δεν έχει χαροποιήσει καθόλου τον εμπορικό κόσμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι υπεύθυνοι των μικρών καταστημάτων δεν έχουν αποφασίσει για την ώρα αν θα λειτουργήσουν ή όχι ενώ οι εργαζόμενοι και οι επικεφαλής στα πολυκαταστήματα είναι φανερά δυσαρεστημένοι από την εν λόγω απόφαση. Τονίζουν μάλιστα ότι παρά τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κέντρο της Αθήνας, οι καταναλωτές δεν θα κατεβούν στους δρόμους και λόγω του κρύου αλλά και επειδή προτιμούν εκείνη την ώρα να ξεκουραστούν. Φέρνουν μάλιστα το παράδειγμα της σημερινής εικόνας της πρωτεύουσας. Κι αυτό επειδή ούτε σήμερα οι πολίτες επέλεξαν να βγουν στα μαγαζιά λόγω των καιρικών φαινομένων. «Το ίδιο θα κάνουν και αύριο οι καταναλωτές. Αν βρέχει, ποιος νομίζετε ότι θα βγει στους δρόμους; Αφήστε που προτιμούν εκείνη την ώρα να ξεκουραστούν», λέει καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι τις 23.00 και τα αποτελέσματα της κίνησης αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση.