Χιλιάδες πολίτες ετοιμάζονται να φορέσουν σήμερα τη στολή του Άη Βασίλη και να ξεχυθούν στους δρόμους των Χανίων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Santa Run», για να μοιράσουν χαμόγελα, ελπίδα και στήριξη σε δομές των Χανίων, όπως η ΕΛΕΠΑΠ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη», το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και ο Σύλλογος «Ορίζοντας».

Ετιμάται ότι περίπου 3.000 Αη Βασίληδες θα καλύψουν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας. Πέρσι το ποσό που διατέθηκε στους τέσσερις Συλλόγου ήταν περίπου 27.000 ευρώ, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα.

Τη δράση «Santa Run» διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος «Santa Run», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμο Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Το «Santa Run» είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού «Santa Run» που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Πρόκειται για έναν δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων με στολές Αη Βασίλη. Σταθμοί ανεφοδιασμού είναι τα καταστήματα της πόλης που αντί για νερό έχουν μπίρα. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν.