Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, την οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Κόντρα είχε ξεσπάσει ανάμεσα στην κ. Μαλλιώρη και την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή σχετικά με τις «μαύρες τρύπες» στον Οργανισμό.

Η κ. Μαλλιώρη υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες, ό,τι της ζητήθηκε από το υπουργείο είχε ελεγχθεί και αποσταλεί και ότι είχε κινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. Είχε επίσης πει ότι δεν αρνείται να δώσει στοιχεία ωστόσο, ανέφερε πως «από τα 73 κέντρα πρόληψης, τα 40 λαμβάνουν χρήματα χωρίς να αποστέλλουν στοιχεία για το πού τα διαθέτουν».

Όσον αφορά τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα 5 εκατομμύρια που αναζητούνται, η κ. Μαλλιώρη είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μας απαντήσει το δικαστήριο πού πήγαν», καθώς –όπως είπε- από τον Ιανουάριο του 2013 έχει καταθέσει αγωγή κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία εκδικάζεται τον Φεβρουάριο του 2014.

Η κ. Μαλλιώρη ανέφερε ότι παρέλαβε τον Οργανισμό το 2010 με χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων και κατέληξε τονίζοντας: «Μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, είμαι πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, μόνον ο υπουργός μπορεί να με καταργήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.