«Η φετινή μπιενάλε Θεσσαλονίκης είναι το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός της χρονιάς». Αυτή την διαπίστωση έκανε η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ και την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων Βορείου Ελλάδας.

«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την εποχή που διανύουμε να ασχολούμαστε με πράγματα που αγαπάμε. Η μπιενάλε κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της πολλές χιλιάδες βλέμματα. Μέχρι στιγμής 40.000 επισκέπτες έχουν δει τα εκθέματά της, ενώ αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι έρχονται πολλά σχολεία. Τα μικρά παιδιά θα αποτελέσουν την συνέχεια του πολιτισμού μας και οι συνεχιστές όλων όσων κάνουμε εφόσον έχουν την ανάλογη εκπαίδευση. Επίσης θα πρέπει να επισημάνω ότι η Θεσσαλονίκη ήταν και θα συνεχίσει να είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις εδώ και πολλούς αιώνες, ενώ διαθέτει πληθώρα μνημείων, κυρίως ρωμαϊκών που κατά βάση είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Στην εκδήλωση συμμετάσχουν συνολικά 52 καλλιτέχνες, ενώ προβάλλεται από τους συμμετέχοντες η ιδέα της Μεσογείου. Η έκθεση είναι χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ».

O πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων, Νίκος Φιλίππου που ήταν και ο διοργανωτής της εκδήλωσης επισήμανε: «Είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση, μια πρωτότυπη έκθεση. Αυτή φέρνει κοντά τον άνθρωπο στην τέχνη. Τα μέλη μας που έχουν κοινή αμερικανική κουλτούρα βρίσκονται κοντά στον πολιτισμό και συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτό. Η συγκεκριμένη έκθεση δεν ήταν καθόλου εύκολη για να γίνει. Δουλέψαμε σκληρά πολλά άτομα και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό το οποίο αποτυπώνεται στην εκδήλωση», ανέφερε ο κ. Φιλίππου.

Μετά την επίσημη παρουσίαση οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν από την κ. Κοσκινά στα εκθέματα, πολλοί από τα οποία άφησαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.