Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Travel Turkey Izmir συμμετείχε για τρίτη χρονιά η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα.

Η ΕΞΘ συνεργάζεται ήδη με τουριστικούς πράκτορες της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο των διανυκτερεύσεων τούρκων επισκεπτών.

Φέτος στο περίπτερο της ΕΞΘ, στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να προωθηθεί ο θεσμός «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», καθώς την επόμενη χρονιά η καρδιά της νεολαίας της Ευρώπης θα χτυπά στη «νύμφη του Θερμαϊκού».

Προκειμένου η Θεσσαλονίκη να προσελκύσει τη νεολαία της Τουρκίας στην πιο «ζωντανή» πόλη των Βαλκανίων, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πόλης σε tour operators, δημοσιογράφους και τοπικούς φορείς, όπου και έγινε η προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πόλης, με έμφαση στα οθωμανικά μνημεία, τους «κρυμμένους» πολιτιστικούς θησαυρούς της και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στη διασκέδαση και ψυχαγωγία των νέων ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εντός του εκθεσιακού κέντρου, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΞΘ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης , Γιώργος Τσαμασλής.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάζ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Τουρκίας, Μπασαράν Ουλουσόι και εκπρόσωποι από τα πιο σημαντικά τουριστικά πρακτορεία της γειτονικής χώρας και μπήκαν οι βάσεις για μια πιο στενή συνεργασία στο άμεσο μέλλον.