Ο «Αστερόκοσμος», η χριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες του και από το πρωί, μέσα σ’ ένα γιορτινό και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο κλίμα, υποδέχεται, παρέα με ξωτικά, μάγους, νεράιδες και τον αγαπημένο όλων Αϊ Βασίλη, τους πρώτους επισκέπτες.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή, στις 7.30 το απόγευμα, από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο μαγικός αυτός χώρος, που φιλοδοξεί να προσελκύσει επισκέπτες όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, θα προσφέρει στιγμές παιχνιδιού και χαράς έως τις 6 Ιανουαρίου.

Στον «Αστερόκοσμο», για συνολικά 31 ημέρες, οι επισκέπτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπορούν να χαρούν παραστάσεις και αναπαραστάσεις, μηχανοκίνητα παιχνίδια, λούνα-παρκ, χριστουγεννιάτικες γεύσεις και μπαζάρ, ροφήματα και γκλύβαϊν, μπάντες και χορωδιακά ακούσματα, αλλά και μίνι συναυλίες.

Επίσης, θα βρουν δύο παγοδρόμια, ένα για τους μικρούς και ένα για τους μεγάλους, συνολικά 700 μέτρα πάγου και θα θαυμάσουν μεγάλους ice skaters στις χορευτικές και ακροβατικές τους φιγούρες. Τα «ευχόδεντρα της αγάπης» και η διηγηματική απεικόνιση της γέννησης του Χριστού θα κλέψουν τις εντυπώσεις, ενώ οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να ντυθούν με κοστούμια από το «Αστεροξωτικό» και να βγουν φωτογραφίες σε τρισδιάστατα τοπία.

Στον εξωτερικό χώρο στήθηκε η πρώτη διαδραστική φάτνη στην Ελλάδα, όπου ένας μάγος διασκεδάζει τους θεατές με γρήγορα μαγικά και προσπαθεί να εμποδίσει τα παιδιά να ντυθούν με στολή που τους δίνει η Αστερονεράιδα για να μπουν στο σκηνικό της φάτνης.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται σε 6 ευρώ και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν όλα τα παιχνίδια, όσες φορές επιθυμούν, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν εντός του χώρου της ΔΕΘ.

Για παιδιά με ύψος μέχρι ένα μέτρο η είσοδος είναι δωρεάν, κάτι που διαπιστώνει στις πύλες της έκθεσης ένα ξωτικό που θα κρατά το μέτρο στο χέρι. Η είσοδος για ομαδικές επισκέψεις άνω των 20 ατόμων (σχολεία, σύλλογοι) θα είναι 4 ευρώ το άτομο.