«Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσει. Δεν σκεφτόμαστε τον ‘ξαφνικό θάνατο’ του Οργανισμού» διαβεβαίωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή διευκρινίζοντας πως «αυτό που έχει αποφασιστεί είναι ο ΕΟΠΥΥ να εξελιχθεί σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας και μόνο. Δεν θα γίνουν ευθείες απολύσεις».

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» η κ. Μακρή πρόσθεσε ωστόσο ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπουν στην επόμενη φάση της διαθεσιμότητας και θα ενταχθούν στην κινητικότητα για να καταλάβουν άλλες θέσεις «αν αυτές υπάρχουν».

«Υπάρχουν γιατροί που απεργούν το πρωί και κανένας δεν μπορεί να τους πει να μην απεργούν, αλλά το απόγευμα, βάσει της σύμβασης που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ τα ιδιωτικά ιατρεία που διατηρούν, δέχονται κανονικά πελάτες με αντίτιμο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ασφαλισμένους», δήλωσε.

Οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ πάντως συνεχίζουν τις απεργίες τους μέχρι τουλάχιστον τις 3 Δεκεμβρίου και τα ιατρεία του Οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.