Τις πύλες της ανοίγει για δέκατη συνεχή χρονιά, η «Ονειρούπολη» της Δράμας και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, στις 4 Δεκεμβρίου.

Η «Ονειρούπολη» βρίσκεται στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας και για 34 μέρες θα γοητεύει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και θα τους ταξιδεύει σ’ έναν ξεχωριστό κόσμο.

Περισσότερες από 200 διαφορετικές δράσεις που θα διοργανωθούν, υπόσχονται να δημιουργήσουν μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην Ονειρούπολη θα στηθούν σπιτάκια με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Θα δεσπόζει το σπίτι του Αη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα τον επισκέπτονται και θα λαμβάνουν από τα χέρια του ένα αναμνηστικό δώρο.

Δίπλα ακριβώς θα στεγάζεται το σπίτι των παραμυθιών. Ένα ακόμα σπιτάκι θα φιλοξενεί διάφορες δράσεις, όπως ψηφιδωτά, ζωγραφική προσώπου και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Από την άλλη, στις 3 Δεκεμβρίου, την παραμονή της εορτής της πολιούχου της Δράμας Αγίας Βαρβάρας, παιδιά όλων των ηλικιών, τηρώντας μια μακρά παράδοση ετών, με το καραβάκι των ευχών θα αφήσουν τα χειροποίητα καραβάκια τους στη λίμνη των νερών της Αγίας Βαρβάρας, στέλνοντας έτσι τις ευχές τους και ελπίζοντας να περάσει σε όλους το μήνυμα ότι: «Η Γη είναι το σπίτι μας».