Στην Αρχιεπισκοπή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, ενόψει του επερχόμενου βαρέος χειμώνα και της διογκούμενης φτώχειας.

Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, συμμετείχαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κώστας Ασκούνης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Αθηναίων Αγγελική Αντωνοπούλου και Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

Όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν επιμέρους ζητήματα, προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις. Μια από αυτές είναι και η εξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης από τους δήμους, κενών και εγκαταλειμμένων κτιρίων για τη στέγαση αστέγων.

Ειδικά, ο δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος, πρότεινε να δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ στους δήμους για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Και χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Για τον Πειραιά εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει κανένας άστεγος και κανένας πεινασμένος».

Ερωτώμενος ο υπουργός Εσωτερικών από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί με τα σχολεία που έκλεισαν στη Νάουσα λόγω έλλειψης θέρμανσης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι έχουν δοθεί κανονικά οι δόσεις που αφορούν τη θέρμανση των σχολείων και ότι εντός της ημέρας θα εξετάσει το θέμα.

Σχετικά με την επίδοση βοηθήματος σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες για να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους».

Ο κ. Σούρλας σημείωσε ότι δεν τιμά τη Δημοκρατία να υπάρχουν άστεγοι και πεινασμένοι.