Η Μάρθα Βούρτση εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες ερμηνεύοντας κυρίως δραματικούς ρόλους. Πρωταγωνίστησε για την ακρίβεια στις λεγόμενες «μελό» ταινίες της εποχής όμως έπαιξε και διαφορετικού ύφους ταινίες. Μαζί με την Άντζελα Ζήλεια άλλωστε αποτελούσαν το σύνηθες έτερον ήμισυ του Νίκου Ξανθόπουλου.

Ηθοποιός κυρίως του θεάτρου που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο με πρώτη της κινηματογραφική απόπειρα την ταινία «ο Μαγκούφης» το 1959 στο πλευρό του Μίμη Φωτόπουλου και της Γεωργίας Βασιλειάδου.

Το 1966 ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της, την εταιρεία «Μάρθα – Φιλμ» και μετά τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, πήρε μέρος και σε τηλεοπτικές ταινίες. Εμφανίστηκε για παράδειγμα στη σειρά «Οδός Ανθέων» της κρατικής τηλεόρασης, στην κωμική σειρά του Mega «Η Ελίζα και οι άλλοι», καθώς και στο σίριαλ «Επτά θανάσιμες πεθερές» και πρωταγωνίστησε στην «Πολυκατοικία».

Από τότε όμως, η Μάρθα Βούρτση, δεν ασχολείται ούτε με την τηλεόραση ούτε με το θέατρο. Πιστεύει μάλιστα, όπως αναφέρει και στο newsbeast.gr, ότι κανέναν δεν αφορούν οι ηθοποιοί της δικής της γενιάς. Βρίσκεται την περισσότερη ώρα της στο σπίτι της και παρακολουθεί τα δρώμενα. Ενημερώνεται τον τελευταίο καιρό και από το διαδίκτυο, με το οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχε καμία σχέση.

Νιώθει απογοητευμένη από τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας και ξεσπά. «Κι εγώ νιώθω απογοητευμένη γιατί αυτό δεν είναι το μέλλον μου αλλά το παρελθόν μου. Όταν ξέραμε για παράδειγμα ότι στην κατοχή δεν είχαμε να φάμε, γνωρίζαμε γιατί. Τώρα δεν ξέρουμε τους λόγους. Γι’ αυτό είμαι πάρα πολύ οργισμένη».

Πιστεύει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τους νέους σε αντίθεση με την εποχή της. «Οι γονείς μας τότε έβρισκαν ένα πιάτο φαί να μας δώσουν και δεν πηγαίναμε στα σκουπίδια για να φάμε. Ζήσαμε δύσκολες εποχές όμως είχαμε έναν ενωμένο λαό».

Η Μάρθα Βούρτση αυτή τη στιγμή παίρνει μία σύνταξη και μοναδική της παρηγοριά είναι να ακούει μουσική και να βλέπει τις ταινίες του Θοδωρή Αγγελόπουλου.

Μοναδική της παρηγοριά εκτός από τη μουσική είναι και το διάβασμα βιβλίων. Άλλωστε, δεν μπορεί, όπως λέει, να ακούει τους πάντες να μιλούν χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάτι να πουν. «Δεν αντέχω άλλο. Και μιλούν όλοι μαζί. Και εντέλει ξέρετε γιατί μιλούν όλοι μαζί; Ποια πόστα διαπραγματεύονται; Ποιες καρέκλες; Τα ξέρουμε όλα πλέον».

Βέβαια παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, εκείνη νιώθει περήφανη που είναι Ελληνίδα. Και γι’ αυτό αναφέρει: «Ναι, νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα αλλά νιώθω επίσης ότι αυτή δεν είναι η πατρίδα που μεγάλωσα. Και μεγάλωσα στα Σεπόλια. Στην εποχή μου τα παιδιά έπαιζαν στους χωματόδρομους». Υποστηρίζει ότι σήμερα κοιτούν όλοι το συμφέρον τους και τονίζει: «Κάνουμε ό,τι πει η Μέρκελ. Ο κοσμάκης παλεύει για το μεροκάματο».

Πάντως, η γνωστή ηθοποιός εύχεται να κάνει λάθος και να έρθουν καλύτερες μέρες για τη χώρα της και τους συνανθρώπους της.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».