Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, στο οποίο οι καμήλες των τριών Μάγων αντικαθίστανται από… ελέφαντες, τα διαδραστικά ακροβατικά κόβουν την ανάσα και ο Καραγκιόζης “ντύνεται” στο πνεύμα των ημερών, πρόκειται να στήσει η ΔΕΘ-HELEXPO, εντός του εκθεσιακού της κέντρου.

Παράλληλα, ένα φαντασμαγορικό σόου φωτός θα φωτίζει τις διαδρομές του τρένου του Άι Βασίλη, ενώ ξωτικά θα κάνουν τις βόλτες τους ανάμεσα στα περίπτερα της ΔΕΘ, στα οποία θα λειτουργήσουν -πέραν όλων των άλλων- και δύο παγοδρόμια. Το ιδιαίτερο αυτό χωριό αναμένεται να ανοίξει στο κοινό το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

Διαφήμιση στα σύνορα

Στόχος; Η διασκέδαση για όλες τις ηλικίες επισκεπτών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς στο επόμενο διάστημα η ΔΕΘ-HELEXPO θα διαφημίσει το όλο εγχείρημα στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας, διανέμοντας σχετικό υλικό στα σύνορα με τα γειτονικά κράτη.

Διασκέδαση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, στόχος είναι τα φετινά Χριστούγεννα να κεφαλαιοποιηθεί η επιτυχία της 78ης ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, η οποία κατόρθωσε να “πείσει” τους Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) να ξαναγυρίσουν σε αυτή.

«Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο μας δεν πρέπει να απογοητεύσει τους επισκέπτες του ούτε σε ποσότητα ούτε σε ποιότητα, γι’ αυτό και σχεδιάζουμε να είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο της Ελλάδας», σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης.

Το πάρκο θα αναπτύσσεται σε τρία περίπτερα της ΔΕΘ-HELEXPO, συνολικού εμβαδού άνω των 12.000 τ.μ., αλλά και στους υπαίθριους χώρους της. Στόχος είναι οι επισκέπτες να διασκεδάσουν με την καρδιά τους και… ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Χριστουγεννιάτικος Καραγκιόζης και διαδραστικά ακροβατικά

Στο σκηνικό αυτό, στα περίπτερα 14 και 15 θα βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες δράσεις για τις μικρότερες ηλικίες, όπως δημιουργικά εργαστήρια βασισμένα σε έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες, παραστάσεις παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου Καραγκιόζη και διαδραστικά ακροβατικά -με… σκηνή την οροφή του περιπτέρου 15- στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν, τρόπον τινά, και οι επισκέπτες. Επίσης, για πρώτη φορά θα υπάρχει ένα φαντασμαγορικό σόου φωτός (light show).

Χριστούγεννα στον πάγο

Στο περίπτερο 13 θα λειτουργήσουν δύο παγοδρόμια, ένα για έμπειρους παγοδρόμους και ένα για αρχάριους, ενώ θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες διασκέδασης, όπως για παράδειγμα συγκρουόμενα αυτοκίνητα.

Στους δε υπαίθριους χώρους το παραμύθι των Χριστουγέννων θα γίνεται πιο ζωντανό μέσα από μια …διαδραστική φάτνη, ενώ οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να ρίξουν το γράμμα τους στο ταχυδρομείο του ‘Αι Βασίλη. Κι όλα αυτά, εν μέσω πληθώρας μηχανικών παιχνιδιών, ενώ θα λειτουργούν επίσης χριστουγεννιάτικη αγορά και χώροι για καφέ και εστίαση.

Ελέφαντες αντί για καμήλες

«Η είσοδος θα γίνεται από την πύλη της ΧΑΝΘ, που θα είναι εντυπωσιακά στολισμένη και από την Πύλη Εμπορίου. Τα Χριστούγεννα στη ΔΕΘ θα είναι …ανατρεπτικά, αφού αντί για καμήλες, οι μάγοι θα έχουν [ψεύτικους] ελέφαντες», σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης και πρόσθεσε ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να επιβιβαστούν και στο τρένο του Άι Βασίλη.

Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια, δωρεάν πάρκινγκ και δωρεάν είσοδος για τους …κάτω του 1 μέτρου

Κατά τον ίδιο, με ένα ενιαίο εισιτήριο 6 ευρώ, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα παιχνίδια και τις δράσεις για όση ώρα θέλουν.

Μάλιστα, για όσους επισκέπτες δεν υπερβαίνουν σε ύψος το …1 μέτρο (ένα ξωτικό θα μετράει το ύψος τους στην πύλη), η είσοδος θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, με την επίδειξη του εισιτηρίου, θα διατίθεται στους επισκέπτες και δωρεάν πάρκινγκ!

Εν αναμονή για την Αριστοτέλους

Στο μεταξύ, η ΔΕΘ-HELEXPO έχει «πολλά κατά νου» και για το χριστουγεννιάτικο πρόσωπο και τις γιορτινές εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στον άξονα της Αριστοτέλους, αλλά μέχρις ότου οριστικοποιηθεί η προς τούτο παραχώρηση του χώρου στην εταιρεία από τον δήμο Θεσσαλονίκης (πχ,κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου), ο κ.Ποζρικίδης δήλωσε πως δεν θέλει να προβεί σε δηλώσεις για τον χαρακτήρα των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται.