Έκκληση στους ασφαλισμένους του να προχωρήσουν είτε στην εξόφληση είτε στη ρύθμιση των χρεών τους έως τις 29 Νοεμβρίου απευθύνει η διοίκηση του ΟΓΑ, η οποία προειδοποιεί όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5.000 ευρώ πως σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξης.

Σε ανακοίνωσή του, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης καλεί τους ασφαλισμένους να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του σχετικού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών, προκειμένου να αποφύγουν τη διαβίβαση των οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).

Όπως διευκρινίζει ο οργανισμός, οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές άνω των 5.000€, οι οποίες δεν θα εξοφληθούν ή δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση μέχρι 29-11-2013, θα διαβιβαστούν από 1ης Ιανουαρίου 2014 στο ΚΕΑΟ, γεγονός που σημαίνει ότι θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξης τους.

Η αίτηση για ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ στη διεύθυνση www.oga.gr.
Στην αρχική σελίδα, έχει αναρτηθεί σύνδεσμος που οδηγεί στην ειδική υπηρεσία Υποβολή Αίτησης Ρύθμισης Νέας Αρχής του Ν.4152/2013, όπου και παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.