Την 11η εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους διανύουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνεχίζουν την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας, με δύο νέες 48ωρες απεργίες από σήμερα.

Η απεργία γίνεται με βάση το πλαίσιο των προηγούμενων εβδομάδων της, δηλαδή με περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ’ αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρα τους.

Νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, «για να εφαρμοστεί ο Νόμος», όπως είπε, ενώ κάλεσε τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός και προσθέτει: «η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια».

Χθες σύσσωμη η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών παραιτήθηκε μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους.

Τα μέλη της Συγκλήτου του ιδρύματος παρέδωσαν έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του ιδρύματος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.