Την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, στο Νέο Ηράκλειο ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές ομάδες».

Σύμφωνα με το κείμενο της δεκαοκτασέλιδης προκήρυξης, που παρέλαβε η ιστοσελίδα zougla.gr, μετά από σχετικό τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο άνδρα επρόκειτο για «πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή», ενώ αναφέρεται πως η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η προκήρυξη παραλήφθηκε και εξετάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες είναι γνήσια.

Στην προκήρυξη αναφέρεται πως η δολοφονική επίθεση είναι η «αφετηρία της λαϊκή εξόρμησης» ώστε να σταλούν «στα σκουπίδια της ιστορίας» τα «νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής» ενώ παράλληλα, τονίζεται πως η απόφαση να πληγούν τα «αναλώσιμα των βουλευτών κι όχι οι ίδιοι» συνιστά ένα «τελεσίδικο μήνυμα» πως «όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος».

Δείτε την προκήρυξη…