Σημαντική είναι αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Πελοποννήσου.

Η αύξηση αγγίζει το 17% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012. Το φετινό Οκτώβριο σημειώθηκαν 49 τροχαία ατυχήματα στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν συνολικά 58 άτομα.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Οκτώβριο του 2013 συγκροτήθηκαν 611 συνεργεία αλκοτέστ στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκαν 15.028 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.547 επικίνδυνες παραβάσεις, οι περισσότερες εκ οποίων αφορούν 1.941 για υπερβολική ταχύτητα, 722 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 253 για παραβάσεις ΚΤΕΟ και 230 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.