Το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου διοργανώνεται έως τις 20 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Συμμετέχουν 120 εκδότες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) που διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%).

Στόχος των διοργανωτών είναι να συμβάλουν στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, γι’ αυτό ο σύλλογος εδώ και τρία χρόνια κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!». Έχοντας λοιπόν ως στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, θα διατεθεί 2% των καθαρών κερδών του 1ου Φθινοπωρινού Παζαριού Βιβλίου για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των παιδικών χωριών SOS και 1% στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ντύσει μουσικά το Παζάρι Βιβλίου.