«Φύσηξε έρωτας βοριάς απόψε πάω όπου με πας» συνήθιζαν να τραγουδούν οι Ζιγκ Ζαγκ. Και φυσικά το τραγούδι αυτό (αλλά όχι μόνο αυτό) ακούγεται ακόμη και σήμερα.

Το γνωστό ελληνικό συγκρότημα ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από το Χάραμα της Πάτρας.

Τα αρχικά μέλη και δημιουργοί του συγκροτήματος ήταν οι Γιώργος Σαρρής (τραγούδι και κιθάρα), Δημήτρης Ζμπέκος (τραγούδι και μπουζούκι) και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος (ακορντεόν και πλήκτρα). Στο πρώτο τους άλμπουμ, Απ`το χάραμα της Πάτρας, συμμετείχε και ο Χρήστος Στυλιανέας με 4 κομμάτια, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Μετά τα δύο πρώτα χρόνια και τα δύο πρώτα άλμπουμ προστέθηκε ο Δημήτρης Κατσαρός και το σχήμα παρέμεινε με αυτήν τη μορφή ως το 2001. Από τότε η σύνθεση του γκρουπ έχει αλλάξει. Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Ζμπέκου από το συγκρότημα το 2001, τη θέση του πήρε η τραγουδίστρια Έλενα Πατρόκλου, γνωστή από τη συμμετοχή της στην Γιουροβίζιον αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο με το τραγούδι S.O.S.

Τραγούδια τους όπως το «Βόλτα με κλεμμένο αμάξι», το «Απολύομαι», το «Αγάπη του καλοκαιριού», το «Γέλα μου», το «Δεν είμαι τρομοκράτης», το «Τι όμορφα εκεί έξω» το «Η αγάπη σκόνη και βέβαια το «Νάι-Νάι», το «Φύσηξε έρωτας βοριάς», το «Αίνιγμα» και το «Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω» έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες την δεκαετία 1988-1998 που ήταν η χρυσή δεκαετία των Ζιγκ-Ζαγκ.


Για το γνωστό συγκρότημα που έχει αλλάξει πλέον μορφή μιλάει σήμερα στο newsbeast.gr ο Δημήτρης Κατσαρός, ο οποίος εκτός από μέλος του γκρουπ είναι και μάνατζέρ τους.

«Είμαι μανατζέρ τους. Εγώ τους ξαναέφτιαξα περίπου το 2006 με 2007», αναφέρει ο Δημήτρης Κατσαρός και εξηγεί ότι ποτέ το συγκρότημα δεν διαλύθηκε. Απλούστατα, όπως σημειώνει, άλλαξαν κάποια μέλη. «Έφυγε ο Σαρρής και αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Ελευθερόπουλο. Από τότε έχουμε κάνει πάνω από 100 εμφανίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κατσαρός ξέρει ότι οι Ζιγκ Ζαγκ δεν είναι επίκαιροι. «Κάνουμε περίπου 30 εμφανίσεις στο εξωτερικό. Θα κάνουμε μια περιοδεία στην Αμερική και στην Αφρική. Έχουμε ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη», λέει και παραδέχεται ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει πολλή δουλειά.

Πιστεύει πάντως ότι οι νέοι μπορούν να πετύχουν πράγματα στο χώρο του τραγουδιού αρκεί να έχουν το πακέτο. «Ναι, μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα. Όμως, όταν έχεις το πακέτο, θα γίνεις τραγουδιστής. Άμα δεν έχεις το πακέτο, όμως, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει να σε δεχτεί το κύκλωμα του τραγουδιού. Αν το πετύχει κάποιος αυτό, τότε θα προχωρήσει. Άμα αξίζει κάποιος, θα γίνει τραγουδιστής», επισημαίνει.

Ο Δημήτρης Κατσαρός πάντως ασχολείται πάρα πολύ με το συγκρότημα και τις εμφανίσεις του στο εξωτερικό ενώ μανατζάρει και την κόρη του, Κίρκη, η οποία ασχολείται με το τραγούδι.

(Η φωτογραφία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι από το παρελθόν του συγκροτήματος)

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».