Έξι υποθέσεις εξαφάνισης που συγκλόνισαν παγκοσμίως. Έξι υποθέσεις για τις οποίες έγιναν εκτενέστατες έρευνες χωρίς όμως να καταλήξουν πουθενά.

Τα «Νέα» φέρνουν σήμερα στην επιφάνεια την ιστορία της μικρής Μαντλίν και του Μπεν αλλά θυμούνται και την ιστορία του Άλεξ στη Βέροια. Μια ιστορία για την οποία υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις, όμως, ποτέ δεν βρέθηκε η σορός.

Άννα Τριανταφυλλίδου
Η υπόθεση της μικρής Αννούλας είναι από τις πρώτες μεγάλες υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών που έγιναν ευρέως γνωστές.

Τον Αύγουστο του 1981 η ηλικίας δυόμιση ετών Άννα, με τα καστανά μάτια και τα καστανά μαλλιά, εξαφανίστηκε από το Σκουτάρι Γυθείου Λακωνίας. Έπαιζε στην παραλία απέναντι από το εξοχικό της όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της. Όταν η μητέρα της την αναζήτησε, δεν την βρήκε πουθενά.

Μερικά ίχνη από τροχούς αυτοκινήτου έκαναν τις Αρχές τότε να μιλήσουν είτε για απαγωγή είτε για ατύχημα.
Σήμερα, η Άννα Τριανταφυλλίδου θα είναι 34 ετών.

Γιώργος Παρασκευόπουλος
Τον Ιούνιο του 1992, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, 10 ετών τότε, είχε πάει στον παππού του, ο οποίος έβοσκε πρόβατα στο βουνό του χωριού Δήμητρα Γορτυνίας.

Ο παππούς άφησε τον μικρό στην πηγή να γεμίσει τα δύο παγούρια του και πήγε στο κοπάδι.

Όταν γύρισε, δεν βρήκε πουθενά το ξανθό αγόρι, δεν ειδοποίησε κανέναν όμως, θεωρώντας πως το παιδί είχε κατέβει στο χωριό.

Η εξαφάνιση του παιδιού έγινε αντιληπτή το επόμενο βράδυ. Τα δύο παγούρια του βρέθηκαν λίγες ημέρες αργότερα σε δύσβατο μέρος του βουνού.

Σήμερα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος θα είναι 31 ετών.

Ντένις Πίπιτον
Σε λίγες ημέρες, στις 26 του μήνα, θα σβήσει τα κεράκια για τα 13α γενέθλιά της. Για όγδοη χρονιά, όμως, μακριά από την οικογένειά της.

Η Ντένις Πίπιτον γεννήθηκε στην Ιταλία το 2002. Τον Σεπτέμβριο του 2004, όση ώρα οι γονείς της ετοίμαζαν το τραπέζι, η 4χρονη έπαιζε στην αυλή του σπιτιού.

Κάποια στιγμή έφτασε μέχρι τη γωνία του δρόμου και δεν γύρισε ποτέ ξανά πίσω.

Τρεις μήνες μετά στο Μιλάνο ένας ιδιωτικός φρουρός εντόπιζε ζευγάρι Ρομά με ένα κοριτσάκι που έμοιαζε με την Ντενίς. Πριν φτάσει η Αστυνομία όμως εκείνοι είχαν εξαφανιστεί.

Μπεν Νίνταμ
Στις 24 Ιουλίου του 1991 στην Κω, η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, Κέρι, ήταν στη δουλειά της. Ο μόλις 21 μηνών Μπεν, το ξανθό αγόρι με το εκ γενετής καφέ σημάδι πάνω από το δεξί γόνατο, ήταν με τον παππού και τη γιαγιά του σε αγροτική κατοικία στο ορεινό χωριό Ηρακλής.

Το μικρό αγόρι μπαινόβγαινε στο σπίτι, ώσπου κάποια στιγμή απλώς χάθηκε. Η οικογένειά του, 22 χρόνια μετά, εξακολουθεί να τον αναζητά.

Τώρα ανατρέχει σε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία το αγόρι είχε θεαθεί σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σήμερα ο Μπεν είναι 24 ετών.

Μαντλίν ΜακΚαν

Η ξανθούλα Μαντλίν ΜακΚαν ήταν μόλις τεσσάρων ετών το Μάιο του 2007 όταν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας.

Οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο και όταν επέστρεψαν η Μαντλίν είχε εξαφανιστεί.

Πριν από δύο μήνες, νέα έρευνα άρχισε στη Βρετανία, με βάση την οποία αναλύονται αρχεία χιλιάδων τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν από το θέρετρο την περίοδο της εξαφάνισης και ήδη η Αστυνομία έχει 41 πιθανούς υπόπτους, από τους οποίους οι 15 είναι Βρετανοί.

Σήμερα, η Μαντλίν θα είναι 10 ετών.

Αλέξ Μεσχισβίλι
Τον Φεβρουάριο του 2006, μετά την προπόνηση μπάσκετ, χάθηκαν τα ίχνη του αγοριού στη Βέροια.

Η εξαφάνισή του ήταν η αιτία να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Amber Alert Hellas, με συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού και της Αστυνομίας.

Πέντε ανήλικοι-δύο Ελληνόπουλα, ένας Αλβανός, ένας Ρουμάνος κι ένας Βορειοηπειρώτης-καταδικάστηκαν για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του και τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα.

Καταδικάστηκε επίσης και ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.
Η σορός δεν βρέθηκε ποτέ.