Με τη συμμετοχή 30 επαγγελματιών και εργαζομένων σε επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, διακινούν, μεταφέρουν και εμπορεύονται τρόφιμα άρχισαν τα σεμινάρια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Τα σεμινάρια αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και είναι υποχρεωτικά για όσους δραστηριοποιούνται ή απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τελούν υπό την έγκριση και τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Σε αυτά διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες και με το πέρας της εκπαίδευσης χορηγείται σχετικό πιστοποιητικό.

Το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Ε.Φ.Ε.Τ. ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, με στόχο να εξυπηρετήσει τα μέλη του, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης, εμπορίας και διακίνησης των τροφίμων του νομού Θεσσαλονίκης είναι γραμμένες στα μητρώα του.

Το πρώτο σεμινάριο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη. Μέχρι στιγμής έχουν ακόμη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σεμινάρια στις 21 και 23 Οκτωβρίου, στις 4 και 6 Νοεμβρίου, στις 11 και 13 Νοεμβρίου, στις 18 και 20 Νοεμβρίου και στις 25 και 27 Νοεμβρίου. Με την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται κάθε φορά και τη συνεργασία του Ε.Φ.Ε.Τ., βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθορισμός από το ΕΕΘ κι άλλων ημερομηνιών, αφού το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων είναι πολύ μεγάλο.

Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 50 ευρώ συν 1,20 ευρώ χαρτόσημο για τα μέλη του ΕΕΘ και τους υπαλλήλους τους και 60 ευρώ συν 1,45 ευρώ χαρτόσημο για τα μη μέλη. Περιλαμβάνονται το παράβολο του ΕΦΕΤ, τα σεμινάρια και οι εξετάσεις.

Πηγή: seleo.gr