Τη χθεσινή συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο άλσος της Νέας Σμύρνης διέκοψαν αντιφασίστες ακτιβιστές που βρίσκονταν στο χώρο της συναυλίας και ζήτησαν να πάρουν το λόγο.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης καθυστερούσαν να απαντήσουν στους ακτιβιστές για το αν θα τους επέτρεπαν να διατυπώσουν τις θέσεις τους κι έτσι με το που έκλεισαν τα φώτα οι αντιφασίστες μπήκαν στο χώρο της συναυλίας και άνοιξαν πανό, με τη φράση «κράτος και ναζί δολοφονούν μαζί», μπροστά στον καλλιτέχνη που αρχικά συνέχισε ατάραχος να τραγουδά.

Ωστόσο στη συνέχεια επιτράπηκε σε έναν εκπρόσωπό τους να ανέβει στη σκηνή και να διαβάσει ένα μήνυμα. Μάλιστα ο καλλιτέχνης ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Φαίνεται πως με αγαπούν τα πανό και είναι καλό να έρχονται και να λένε κανονικά αυτό που θέλουν», ενώ σε άλλο βίντεο, ο Σωκράτης Μάλαμας εκφράζει την άποψή του για τα χθεσινά γεγονότα με πρωταγωνιστές του βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα εν υπνώσει θεσμικό όργανο ξύπνησε και έκανε κάτι για αυτό το σκοτάδι που ονομάζεται Χρυσή Αυγή. Καλό είναι τα πράγματα αυτά να επικοινωνούνται αλλά δεν είμαστε σώνει και καλά ένας χώρος στον οποίο μπορεί ο καθένας να προβάλει ό,τι θέλει. Είμαι μαζί σας, αλλά όχι τις στιγμές των συναυλιών» δήλωσε ο καλλιτέχνης και αφιέρωσε τα τραγούδια του στα θύματα του μορφώματος, όπως είπε, της Χρυσής Αυγής.

Οι αντιφασίστες ακτιβιστές, που προέρχονται από την Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή, την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, τη Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης και άλλες κινηματικές και εργατικές συλλογικότητες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στη συναυλία του Μάλαμα στο θέατρο Πέτρας πανό με τη φράση «Η παιδεία δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό. Κανείς δεν περισσεύει».