«Βροχή» παραιτήσεων έγινε χθες στην ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων. Ο Χρήστος Φωτόπουλος ανέφερε ότι «όφειλαν και οφείλουν αυτοί που έχουν την τύχη της ΕΛ.ΑΣ. στα χέρια τους να μας πουν τι έχουν πράξει».

Τόνισε ακόμη: «Εγώ με τη συνείδησή μου είμαι εντάξει. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχω τοποθετηθεί δημόσια. Έχω αναλάβει και σχετικές ημερίδες».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «Όταν λειτουργείς υπό το κράτος της πίεσης, θα κάνεις και λάθη. Προηγουμένως, έπρεπε να λειτουργήσει η Υπηρεσία και όχι να τρέχει και να μην φτάνει».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών είπε ότι μιλάει πάντα ανοιχτά και λέει πάντα αλήθειες. «Σε συγκεκριμένα περιστατικά είχαμε προτείνει στην Υπηρεσία να λάβει μέτρα», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι η πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών απέχει από τέτοια φαινόμενα.

Και υποστήριξε ότι ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο είχαν κάνει κάποιες κινητοποιήσεις και δέχτηκαν αναίτια επίθεση.