Αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής κάνει ανώνυμο πρώην μέλος της, το οποίο ήταν στον Πυρήνα της Νίκαιας για περίπου ενάμιση χρόνο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του άνδρα στην εφημερίδα «Έθνος», το τάγμα εφόδου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπό την καθοδήγηση του Γ.Π. και την αρχηγία του Ι.Λ., διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση που συναντάται μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες.

Αρχείο τους είναι τα γραφεία, απ’ όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις.

Εκεί φυλάσσονται τα ρόπαλα, τα στιλέτα και τα πτυσσόμενα κλομπ, τα οποία «εξαφανίζονται» όταν επίκεινται έλεγχοι από την Αστυνομία.

«Στο αυτοκίνητο του Γ. Π. και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε», δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος» το πρώην στέλεχος.

Η οργάνωση της Τοπικής της Νίκαιας

Για να μπει κανείς στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, πρέπει να ανήκει στην κλίκα του Γ. Π. και να έχεις απόδειξει την αξία σου. Ο Ι.Λ. έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης λέει πράγματα που σοκάρουν. «Όταν μπεις στον κλειστό πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι, στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου…».

Στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. «Κένταυροι» ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης.

«Ο πυρήνας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας, έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο Γ.Π. αποφάσισε να φτιάξει Ανοικτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό Πυρήνα θα ήταν μόνο φουσκωτοί. Οι δικοί του, που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί», καταγγέλλει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους.

Στο Πενταμελές της Νίκαιας ο Γ. Π. βάζει μόνο δικά του άτομα. Το Πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι αυτό είναι γραμμένο στο καταστατικό των γραφείων και κρατούσαν αρχείο», εξηγεί ο μάρτυρας.

Γιατί ο Φύσσας;

Ο μάρτυρας τονίζει στο δημοσίευμα ότι τον Παύλο Φύσσα τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια.

«Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους Χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το γνωρίζανε» λέει.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ανώνυμος άνδρας, οι πρωταγωνιστές του φονικού ήταν τα ίδια άτομα με το περιστατικό της Νίκαιας απέναντι σε μέλη του ΚΚΕ.

Η αλήθεια για τους Πακιστανούς

«Χτυπούσαν Πακιστανούς για τα μάτια του κόσμου. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι βαράω Πακιστανό, αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια, γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τοπική Οργάνωση Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που της δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε απόρους και στη συνέχεια τα δίνει σε Πακιστανούς, οι οποίοι τα πουλάνε σε πάγκους λαϊκής και δίνουν στους Χρυσαυγίτες ποσοστά», τονίζει.