Άμεσα πρόκειται να εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα κριτήρια και τους όρους για τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών στις νέες θέσεις, ανακοίνωσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δημοτικοί αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο υπουργός δέχθηκε αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου, Απόστολο Κόσυβα και τον γενικό γραμματέα, Θάνο Τάτση.

Όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί μετά τη συνάντηση, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως οι ΚΥΑ βρίσκονται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας και αφορούν μετατάξεις στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Επίσης, όπως ανακοίνωσαν, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τα πλασματικά χρόνια όσων βρίσκονται στα πρόθυρα σύνταξης.

Όπως ανακοίνωσαν οι κ.κ. Κόσυβας και Τάτσης, το Σωματείο ζήτησε όσοι μεταταχθούν στην ΕΛΑΣ να ενταχθούν σε ιδιότυπο καθεστώς και να διατηρήσουν την αυτονομία τους, στο πλαίσιο της ξεχωριστής υπηρεσίας Δημοτικών Υποθέσεων. Επίσης, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με αίτημα να υπάρξει ποσοστό δημοτικών αστυνομικών, πέρα από τις εξαιρέσεις, που θα παραμείνει στους δήμους.

Σε κάθε περίπτωση, κάλεσαν τους δημοτικούς αστυνομικούς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να εκδοθούν οι συγκεκριμένες ΚΥΑ.

Αυτήν τη στιγμή, οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Λιοσίων.