«Η παιδεία δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό. Κανείς δεν περισσεύει», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό που ανήρτησε στη μεγάλη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο θέατρο Πέτρας η Ένωση Γονέων της Πετρούπολης καθώς και καθηγητές από την ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, η Αγγελική Φατούρου από την ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας που μετείχε στη συγκέντρωση, πριν την είσοδο και μία ώρα προτού αρχίσει η συναυλία κρατούσαν ένα πανό που έλεγε το παραπάνω μήνυμα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που μετείχαν στη συγκέντρωση, μοίραζαν ενημερωτικό κείμενο με τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας. Όμως, πριν την έναρξη της συναυλίας, ζήτησαν από την υπεύθυνη παραγωγής να τους επιτραπεί να παρέμβουν στη σκηνή προκειμένου να ενημερώσουν τους ακροατές για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας.

Η υπεύθυνη παραγωγής, όπως επισημαίνει η κ. Φατούρου, τους είπε ότι αυτό δεν επιτρέπεται καθώς ο Σωκράτης Μάλαμας δεν έχει επιτρέψει σε καμία προηγούμενη του συναυλία την οποιαδήποτε παρέμβαση. Οι καθηγητές και οι γονείς βλέποντας ότι δεν τους επιτρέπεται να εκφραστούν, απευθύνθηκαν τόσο στον δήμαρχο όσο και στον αντιδήμαρχο Παιδείας της περιοχής ζητώντας τους να παρέμβουν αλλά κι εκείνοι πήραν την ίδια απάντηση.

«Τότε, παρόλο που δεν ήμασταν πολλοί, αποφασίσαμε να μπούμε στο χώρο της συναυλίας παρά την απαγόρευση», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Φατούρου.

Το πανό που «άναψε φωτιές»

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της πάντως, στην είσοδο του θεάτρου, παρενέβησαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας και τους εμπόδισαν την είσοδο. Τότε οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να φωνάζουν «Αφήστε μας να μπούμε, είναι δικαίωμά μας» και έτσι πάνω στην αναμπουμπούλα, κάποια μέλη της πρωτοβουλίας ξέφυγαν από τον έλεγχο και μπήκαν με τα εισιτήριά τους μέσα και άνοιξαν το πανό. Σε κάποια μάλιστα τραγούδια το σήκωναν για να το βλέπει ο κόσμος.

Η απάντηση του Σωκράτη Μάλαμα

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Σωκράτη Μάλαμα για το συγκεκριμένο επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο θέατρο Πέτρας.

Ο τραγουδοποιός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν επιτρέπω ποτέ σε μια σκηνή να γίνεται οτιδήποτε άλλο πέρα από μια μουσική παράσταση. Επί 38 χρόνια που δουλεύω, δεν επιτρέπω σε κανέναν, όταν κάνω δικές μου συναυλίες, ούτε διαφημιστικές ρεκλάμες ούτε χορηγούς». Ξεκαθαρίζει πάντως ότι ακόμη και να ήξερε τι έγραφε το πανό και γιατί διαμαρτύρονταν οι συγκεκριμένοι, θα κρατούσε την ίδια στάση. Μια στάση, άλλωστε, που κρατά από την αρχή της καριέρας του.