Επισκευές, καθαρισμός, συντήρηση και έλεγχος των καυστήρων είναι ορισμένες μόνο από τις εργασίες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλα τα σχολεία του δήμου Ερέτριας, πριν το κουδούνι της 11ης Σεπτεμβρίου χτυπήσει και σημάνει την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013- 2014 για τους μαθητές.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα συνεργεία του δήμου πραγματοποίησαν καθαρισμό μέσα στα κτήρια αλλά και στον προαύλιο χώρο των σχολείων. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά, έγινε καθαρισμός των ξερών χόρτων, κλαδεύτηκαν τα δέντρα, απομακρύνθηκαν τα κλαριά και οι πευκοβελόνες. Επίσης, έγιναν οι απαραίτητες επισκευές και ελαιοχρωματισμοί τοίχων, όπου χρειαζόταν. Οι καυστήρες συντηρήθηκαν και επισκευάσθηκαν και τα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη εφοδιαστεί με αρκετό πετρέλαιο θέρμανσης για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ο δήμαρχος Βασίλης Βελέντζας, οι αντιδήμαρχοι και οι σχολικές επιτροπές έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, καταγράφουν τις ανάγκες των σχολείων και επιλύουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

«Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, δεν θα μείνει κανένα σχολείο του δήμου Ερέτριας χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης. Οι γονείς να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους, τα παιδιά μας, δεν θα κρυώνουν στις σχολικές αίθουσες. Υποστηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και φροντίζουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα σε ασφαλές περιβάλλον, όπου θα απολαμβάνουν τη θαλπωρή των εκπαιδευτικών αλλά και τη ζεστασιά των χώρων διδασκαλίας», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας.