Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών την Τρίτη το πρωί ο ιδρυτής του ομίλου Bingo, Άγγελος Ντάβος. Ήταν ο «πατέρας» της Serenata, των Amaretti, της Κουκουρούκου και πολλών ακόμη προϊόντων.

Η εταιρεία σε επικοινωνία που είχε το Newsbeast.gr επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση.

Η είδηση του θανάτου του Άγγελου Ντάβου σκόρπισε θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

Η διαδρομή του

Ο Άγγελος Ντάβος γεννήθηκε το 1941 στο χωριό Ράφτη Αρκαδίας και ήταν το τέταρτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. Ήταν απόφοιτος δημοτικού αλλά με τεράστια δίψα για γνώση, διάβασε πολύ, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία, δούλεψε σε περίπτερο και με εφόδιο ελάχιστο δανεικό κεφάλαιο, αλλά με πολλή δημιουργικότητα ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών.

Από ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη, όπου εργαζόταν μαζί με την έγκυο σύζυγό του και έφτιαχναν γκοφρέτες, κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με 4 σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Amaretti, με διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα πέτυχε διακρίσεις σε όλον τον κόσμο για την ποιότητα των προϊόντων του, με εξαγωγές σοκολάτας ακόμη και στην πατρίδα τους την Ελβετία, έλαβε βραβεία εξαγωγών και θέσεις σημαντικές (πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων).

Ο Άγγελος Ντάβος διακρίθηκε ήταν η πρωτοποριακή επιχειρηματική του προσέγγιση, οι μοναδικές παροχές στο προσωπικό του, το συνεργατικό μοντέλο που προώθησε ως manager και η προσωπική του σχέση με τους υπαλλήλους του.

Η εταιρεία

Το 1970 ιδρύεται στην Αγία Ζώνη στην Κυψέλη η BINGO A.E.B.E. ως βιοτεχνία, με αντικείμενο την παραγωγή γκοφρετών. Το 1976 η BINGO μετεξελίσσεται σε βιομηχανία και μεταφέρεται στη σημερινή έδρα της στον Γέρακα Αττικής, σε υπερσύχρονες εγκαταστάσεις για τα δεδομένα της εποχής.

Το 1981 η TOTTIS FOODS INTERNATIONAL Α.Ε. ιδρύεται στη Βιομηχανική Περιοχή Φλώρινας με την έναρξη της πρώτης γραμμής παραγωγής chips. Το 1993 η BINGO A.E.B.E. ξεκινά τη συνεργασία της με τις εταιρείες TOTTIS. Η TOTTIS FOODS INTERNATIONAL Α.Ε. αναπτύσσεται με την έναρξη της πρώτης γραμμής παραγωγής πραλίνας.

Το 1994 ξεκινά η γραμμή παραγωγής σοκολάτας, ενώ την επόμενη χρονιά ξεκινά αντιστοίχως η γραμμή παραγωγής κρουασάν και παραγωγής σνακ. Το 1996 η BINGO A.E.B.E. εντάσσεται στις εταιρείες TOTTIS. Μετά από δύο χρόνια γίνεται η έναρξη της 2ης γραμμής παραγωγής κρουασάν και της νέας γραμμής παραγωγής σοκολατοειδών.

Ο 21ος αιώνας ξεκινά δυναμικά για την εταιρεία, καθώς το 2001 η TOTTIS PACK Α.Ε. εγκαινιάζει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής και μεταποίησης κυματοειδούς χαρτονιού. Το 2016 η BINGO A.E.B.E. μετονομάζεται σε TOTTIS-BINGO A.E.B.E.