Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής, Νίκος Σαράντης να κινδυνεύουν, «σε περίοδο κρίσης, δεκάδες χιλιάδες παιδιά να βρεθούν χωρίς θέση φιλοξενίας στους δημοτικούς παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς» και ζήτησε να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι για τη λειτουργία των σταθμών και την κάλυψη όλων των αναγκών.

Απαιτούνται ακόμη 75 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν και οι 31.000 αιτήσεις για παιδιά, που μένουν εκτός του προγράμματος για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά από επιστολή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κ. Ασκούνη, τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το θέμα αυτό.

Ο κ. Σαράντης επισήμανε, τέλος, ότι «ζητάμε να βρεθούν άμεσα και να διατεθούν στους δήμους οι αναγκαίοι πόροι για τη λειτουργία των σταθμών και την κάλυψη όλων των αναγκών. Κανένα παιδί οικογένειας που βρίσκεται σε ανάγκη δεν πρέπει φέτος να μείνει έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.