Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία», διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο τους και τις μετακινήσεις προσωπικού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, σε ένδειξη συμπαράστασης, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΔΟΘ και του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπαιδευτικοί από τις ΕΛΜΕ της πόλης.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον διευθυντή της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλο Βεντούρη και ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς, σύμφωνα με τους οποίους προβλέπεται η ένταξη των περίπου μισών εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων – εκτός των γιατρών – του «Παναγία» και εργαζομένων – πλην επίσης γιατρών – στα νοσοκομεία Λοιμωδών και Αφροδισίων Νοσημάτων (συνολικά 155 άτομα), σε καθεστώς κινητικότητας, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις σε άλλα νοσοκομεία εντός πόλης.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι, από 1ης Σεπτεμβρίου, στο νοσοκομείο «Παναγία» σταματούν οι εφημερίες, ενώ θα παρέχονται κανονικά οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Ο σχεδιασμός για το παραπάνω νοσοκομείο θα εξαρτηθεί και από τι τελικά θα γίνει και με τη συνέχιση της μίσθωσης του κτιρίου, καθώς το υπουργείο δεν διατίθεται να προσφέρει τίμημα υψηλότερο από εκείνο που αποφάσισε η διοίκηση του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” (150.800 μηνιαίως), που είναι χαμηλότερο απο εκείνο που έχει ζητήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία (360.000 μηναίως).