Πύρινη κόλαση επικρατεί από χθες το βράδυ στη Βαρυμπόμπη καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δάσος μεταξύ Θρακομακεδόνων και Κάτω Βαρυμπόμπης.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 22:30 από πευκόφυτη έκταση που βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Μίχα, κάτω από τον οικισμό Αγία Κυριακή. Στις 1:30 τα ξημερώματα άλλαξε διεύθυνση και το νότιο τμήμα της κινήθηκε προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο απειλήθηκε προσωρινά, ωστόσο, μετά τις 3 ο αέρας άλλαξε και πάλι φορά.

Στο σημείο βρίσκονται πολύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 61 οχήματα, 122 πυροσβέστες, 96 άτομα πεζοπόρο τμήμα και σταδιακά μέσα στην ημέρα θα επιχειρήσουν 11 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταβαίνουν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται δυνάμεις και από την Κομοτηνή που έρχονται οδικώς. Ήδη την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα, που έφτασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν τις 3 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε. Από τις φλόγες υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές ένα σπίτι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος της περιοχής έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ ανά διαστήματα ακούγονται μικρές εκρήξεις από τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Προβλήματα παρατηρούνται και στην υδροδότηση.

Η Πυροσβεστική κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στο ίδιο σημείο, πριν 20 μέρες, είχε ξεσπάσει ξανά πυρκαγιά.

(φωτογραφίες από ΣΚΑΪ)