Σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού και των γραμμάτων θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στη Νάξο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον Κ. Καβάφη που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη στο πολιτιστικό κέντρο στο Φιλώτι.

Μεταξύ αυτών, ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οποίος θα προλογίσει την ταινία του «Καβάφης», ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η συγγραφέας και φιλόλογος Μαρία Στασινοπούλου καθώς και ο ποιητής και εκδότης Αντώνης Φωστιέρης.

Επιπλέον, το «παρών» θα δώσουν ο φιλόλογος και πρόεδρος του συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Αντώνης Τζιώτης και ο Γιώργος Ανωμερίτης.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, στο Φιλώτι, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα μιλήσει με θέμα τις «Παρωδίες των καβαφικών ποιημάτων» και η Μαρία Στασινοπούλου θα εξηγήσει «Γιατί ο Καβάφης είναι μεγάλος ποιητής».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση σχεδίων του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα που δημιούργησε για ποιήματα του Καβάφη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, διοργανώνονται για 6η συνεχή χρονιά και αποτελούν για το νησί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.