Σε αστυνομικούς της γειτονιάς, που θα αναλάβουν, μεταξύ άλλων, τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και την επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, θα μετατρέψει τους δημοτικούς αστυνομικούς ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι στο νέο οργανόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπεται η προσθήκη της Αστυνομίας της Γειτονιάς.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι ουσιαστικά η μετεξέλιξη της δημοτικής αστυνομίας, καθώς όσοι την απαρτίζουν και απορροφηθούν τελικά από την ΕΛ.ΑΣ. θα μετεκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα αναλάβουν τα καθήκοντα του αστυνομικού της γειτονιάς.

Η νέα υπηρεσία θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και την επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Δένδιας, όσοι αξιολογηθούν και απορροφηθούν δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σε διοικητικά πόστα, καθώς η κοινωνία δε θέλει ανθρώπους σε καρέκλες και γραφεία, αλλά έξω στο δρόμο.