Πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων των Κέντρων Απασχόλησης Ηλικιωμένων (Κ.ΑΠ.Η.), καθώς και των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας (Κ.Π.Δ.) και Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του δήμου Χανίων που παρουσιάστηκαν σήμερα από την πρόεδρο του Οργανισμού Χρύσα Χαριτάκη- Μακράκη.

Η κ.Χαριτάκη, παρουσίασε το πρόγραμμα δράσεων για τα έντεκα Κ.ΑΠ.Η., που λειτουργούν στο δήμο κάνοντας γνωστό, ότι εκτός από τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις δράσεις του καλοκαιριού προστέθηκαν αυτές της θεραπευτικής γυμναστικής, της χορωδίας σε κάθε Κ.ΑΠ.Η., των ομάδων θεάτρου και των σχολών τρίτης ηλικίας.

«Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Χανίων με σειρά εκδηλώσεων θα αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτούς που τη δικαιούνται, στα άτομα της Τρίτης ηλικίας» ανέφερε η κ.Χαριτάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι οι σχολές τρίτης ηλικίας είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που βοηθά στην ενεργοποίηση και την ψυχική ενδυνάμωση.

Παράλληλα, όπως τόνισε η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., μέσα από τα τρία Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την τέχνη, την τεχνολογία, την πληροφόρηση, τη δημιουργικότητα, την έκφραση και τη γνώση.

Ήδη μάλιστα, υλοποιούνται στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας προγράμματα βιωματικής ευαισθητοποίησης σε ομάδες μαθητών, όπως το «ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων», που αφορά στη συναισθηματική αγωγή, το πρόγραμμα «διώξτε το φόβο», με στόχο την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα και το πρόγραμμα για τη βιωματική ευαισθητοποίηση στην αναπηρία, με θέμα, «από την άγνοια στην κατανόηση ».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού θα υλοποιείται το πρόγραμμα «Αριάδνη», με τίτλο «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

«Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. μέσα από την κοινωνική του υπηρεσία και τις δομές, τις οποίες εποπτεύει συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με στόχο τη στήριξη, ενίσχυση και ενδυνάμωση του κοινωνικού συνόλου. Οι εργαζόμενοι, εξάλλου, στις κοινωνικές δομές οφείλουμε με ενδιαφέρον να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών» τόνισε από την πλευρά της η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Χανίων, Κατερίνα Κουνελάκη.