Σε 48ωρη απεργία στις 30 και 31 Μαΐου προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα λόγω των κυβερνητικών σχεδιασμών, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία δεκάδες από αυτούς και εκατοντάδες παιδιά να κινδυνεύουν να στερηθούν το πρόγραμμα ποιοτικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Τα εγγεγραμμένα παιδιά στα ΚΔΑΠ Ηρακλείου είναι περίπου 500, με τάση να αυξηθούν. Σε όλη την Κρήτη λειτουργούν 16 ΚΔΑΠ κι εργάζονται περίπου 40 εργαζόμενοι σε αυτά.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 του μήνα έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα και σήμερα το αν και υπό ποιες συνθήκες θα συνεχιστεί η λειτουργία των κέντρων, αναφέρει το cretalive.gr.

Το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ στο Ηράκλειο παρακολουθούν δεκάδες παιδιά, που συμμετέχουν σε μαθήματα με θεατρικό παιχνίδι, λογοτεχνικό παιχνίδι, μουσικοκινητική (μουσική, χορός), εικαστικά (ζωγραφική, γλυπτική κ.τ.λ.), τα οποία συμβάλλουν στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη των παιδιών, θεμελιώδες ζητούμενο, ειδικά στις συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ, αφού, όπως υποστηρίζουν, η πολιτεία οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο τη λειτουργία των κέντρων αυτών που έχουν τόσο καθοριστικό ρόλο στην εξωσχολική εκπαίδευση των μαθητών.