Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Ν. Παπαγιαννόπουλο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο και των δύο συναντήσεων η υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στα Δωδεκάνησα, ενώ επίκειται η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι τα Δωδεκάνησα, εκτός όλων των άλλων ιδιαιτεροτήτων, αποτελούν και πύλη εισόδου στη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται πρόσθετη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. για να καλυφθούν οι ανάγκες στα αεροδρόμια, στο διαβατηριακό έλεγχο αλλά και στην ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.

Σε πρώτη φάση, και μετά από διαλογική συζήτηση και επανεξέταση των υπηρεσιακών αναγκών, αποφασίστηκε η τοποθέτηση 20 νέων αστυνομικών στη Ρόδο ενώ εκκρεμούν και οι τοποθετήσεις αστυνομικών στην Κω.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Τα προβλήματα είναι και υπαρκτά και γνωστά, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα είναι υποστελεχωμένες σε ποσοστό 40%. Έχουν το μεγαλύτερο φόρτο και πεδίο αρμοδιοτήτων από τις περισσότερες αστυνομικές διευθύνσεις.

Τα νησιά μας είναι πύλη εισόδου στη χώρα, έχουμε δύο μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια και άλλα μικρότερα, οι αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με το διαβατηριακό έλεγχο, σε λιμάνια και αεροδρόμια, με τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου και παράλληλα με την ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών, με μεταγωγές κρατουμένων και πλήθος άλλων καθηκόντων.

Ο υπουργός έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα με την άμεση τοποθέτηση 20 αστυνομικών που θα καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο, ενώ εκκρεμεί και η ενίσχυση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ στην Κω.

Θα παρακολουθώ στενά το ζήτημα προκειμένου να επιταχυνθούν οι τοποθετήσεις των αστυνομικών, αφού βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Πηγή: rodiaki.gr