Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μια χώρα, που εν τω μέσω αέναων αλλαγών επαναπροσδιορίζεται και επαναπροσδιορίζει κοινωνικά μοντέλα, συστήματα διοίκησης, αξίες, θεσμούς.

Στη χώρα μας παραδοσιακά «η παιδεία δοκιμάζεται», «τα παιδιά την πληρώνουν», ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά πάντα ήταν και θα είναι «το μέλλον» για ένα καλύτερο αύριο.

Από το 1986 λειτουργεί εδώ, στην καρδιά της Αθήνας, το Byron College: ένα διεθνές Σχολείο, με μακρύ ιστορικό ακαδημαϊκής αριστείας, βασισμένο στο Βρετανικό εκπαιδευτικό πρότυπο, με μαθητές ηλικίας από 3 έως 18 ετών από τουλάχιστον 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Το Byron College έχει πολλούς λόγους να υπερηφανεύεται. Πέρα από τις επιτυχίες των εκατοντάδων μαθητών του που κάθε χρόνο μπαίνουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Cambridge και το Oxford ή τις διεθνείς τους διακρίσεις, το σχολείο έμπρακτα εμπνέει τη δημιουργικότητα, ενθαρρύνει τα μοναδικά ταλέντα και τις δυνατότητες κάθε παιδιού και εμφυσά αξίες ήθους και ανθρωπισμού που χτίζουν γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών και δημιουργούν τους παγκόσμιους πολίτες του αύριο.

Σε συνέπεια με το όραμα και τις αρχές του, το Byron College μάς καλεί όλους να γίνουμε μέρος της παγκόσμιας «Γιορτή των Πολιτισμών» που διοργανώνει για 9η χρονιά, με συμμετοχή και παρουσία από τις πρεσβείες ή συνδέσμους 30 και πλέον εθνοτήτων στις εγκαταστάσεις του στο Γέρακα Αττικής, στις 25 Μαΐου.

Για να ανταλλάξουμε εμπειρίες, γεύσεις, μουσικές, εικόνες, να απολαύσουμε χορευτικές παραστάσεις και βέβαια την καθιερωμένη «Παρέλαση των Εθνών» με πρωταγωνιστές τους μαθητές όλων των ηλικιών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση της φιλίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, άσχετα από εθνικότητα, θρησκεία, κουλτούρα, και γλώσσα.

Με τη συνοδεία της παραδοσιακής Λατέρνας, και ανάμεσα σε χορευτικές ερμηνείες που περιλαμβάνουν από Ινδικούς χορούς και Βραζιλιάνικη Capoeira μέχρι παραδοσιακούς χορούς της Γεωργίας, της Κρήτης και της Λατινικής Αμερικής ανάμεσα σε πολλά άλλα, 1000 και πλέον επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν από χώρα σε χώρα μέσα σε λίγες ώρες.

Έναρξη: 7:00 μμ
Είσοδος: 7 ευρώ, δωρεάν για τα παιδιά μέχρι 10 ετών

BYRON COLLEGE
The British International School
Φιλολάου 7, Γέρακας, Αθήνα
www.byroncollege.gr
Πληροφορίες και Εισιτήρια: κα Μπαρλή, 2106047722, [email protected]