Δύο νέα βίντεο που προβάλλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την φιλοξενία της Κρήτης και τις αρετές των Κρητικών δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για την καλύτερη δυνατή και ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης μέσα από την τουριστική εκστρατεία «Απίστευτη Κρήτη: Εκπληκτικά δική σας!» (Incredible Crete: Surprisingly yours!)

Τα δύο βίντεο «Incredible History» & «Incredible Hospitality», που φέρουν την υπογραφή του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, βασισμένα στην πολιτιστική κληρονομιά και την φιλοξενία των ανθρώπων της Κρήτης, φιλοδοξούν να κερδίσουν την καρδιά κάθε επισκέπτη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ήδη τα δύο βίντεο άρχισαν να προβάλλονται από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα της Περιφέρειας αλλά και το κανάλι Travel channel.

Ο μινωικός πολιτισμός, ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη, γεννήθηκε και ήκμασε στην Κρήτη και όλα τα σημαντικά ευρήματα του που βρίσκονται στο νησί αποτελούν πόλο έλξης αλλά και πηγή υπερηφάνειας. Η φιλοξενία και η γενναιοδωρία του κρητικού λαού δεν μπορούν να μην αποτελέσουν ένα από τους σημαντικούς λόγους για τον οποίο κάποιος όχι μόνο θα επισκεφθεί τον τόπο μας αλλά θα δημιουργήσει στενούς δεσμούς με το νησί μας, είναι το μήνυμα στο πρώτο βίντεο.

«Μια ενιαία Κρήτη, νησί πρότυπο και πόλος έλξης για τουρισμό και επενδύσεις», χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την προβολή και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας. Αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της, τις καλές πρακτικές και τις πρωτοποριακές ιδέες. Συνεργάζεται με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και διεκδικεί την θέση που της αναλογεί στην Ευρώπη και τον κόσμο, αναφέρεται στο δεύτερο βίντεο.

Τα δύο βίντεο χαρακτηρίζονται ως ένα «εισιτήριο» για ένα ταξίδι στην Ελλάδα και την Κρήτη απευθύνοντας παγκόσμιο κάλεσμα σε όλους να γνωρίσουν την ιστορία και την φιλοξενία του νησιού.